Stressivapaa johtaja | Näkökulmia henkilökohtaiseen kasvuun

Elämme puuttessa.

Tai, pikemminkin, puutteen tunteessa.

Tosiasiassa meiltä ei puutu mitään. Olemme täynnä luonnollista elämän ja olemisen iloa, onnellisuutta, ihmetystä, uteliaisuutta, läsnäoloa ja rakkautta. Olemme tätä kaikkea täynnä, koska se kaikki on perusolemustamme. 

Menetämme yhteyden tähän luonnolliseen ja täydelliseen olemisen iloon melko varhain. Unohdamme olevamme täysiä ja kuvittelemme tarvitsevamme jotain. Tätä ”jotainta” täytämme erilaisilla haluilla. 

Meditaation avulla voimme lopettaa oman täyteytemme kohtaamisen toisen kautta. Sen myötä voimme hyväksyä oman vastuumme oman täyteytemme lähteenä. Tämän kautta parisuhteesta ei enää tule läsnäolon voiman lähde, vaan tuon saman voiman heijastus.

 

Direct download: SJ23.mp3
Category:general -- posted at: 6:08am CET

Viisaan elämisen oppaan kirjoittaja Brian Johnson julkaisi aikoinaan mainion podcastin. Sen nimi oli 50 Things I’m Going to Do Today. Suomalaisena olen vähän vaatimattomampi, joten tässä ovat ne kymmenen asiaa, jotka yritän tehdä päivittäin. Ne ovat, tavallaan, vastauksia kysymykseen: ”Mistä tiedät, että sinulla on ollut hyvä päivä?”. 

Direct download: SJ22.mp3
Category:general -- posted at: 6:00am CET

Vertauskuvalliset isot kivet ovat sinun päiväsi, viikkosi ja elämäsi tärkeitä töitä. Kaikki muu on soraa, hiekkaa tai vettä. Jos haluat olla onnellinen työssäsi, täytä päiväsi tärkeillä töillä, ja laita ne ”ensimmäisenä sisään”. 

 

Direct download: SJ21.mp3
Category:general -- posted at: 6:00am CET

80 prosenttia onnistumisesta tulee siitä, että ilmestyy paikalle. Näin sanoi Woody Allen, ja oli siinä oikeassa. 

Mikä tahansa asia, joka nyt tuntuu vaikealta, on oikeasti helppo. Ajatteleminen tekee siitä vaikean. Ja aloittaminenkin on helppoa, kun vain ikään kuin asettaa sen eteen pienen henkisen kynnysmaton. Yhden askeleen, joka johtaa kymmeneen muuhun. 

Ilmesty siis paikalle, ja loppu hoituu melkein itsestään. 

Direct download: SJ20.mp3
Category:general -- posted at: 1:21pm CET

1