Stressivapaa johtaja | Näkökulmia henkilökohtaiseen kasvuun

Siisti työpöytä säästää aikaa, väitti Postin mainos joskus muinoin. Kokemukseni perusteella olen samaa mieltä: siisti työpöytä on mainio stressittömän luovuuden ja tuottavuuden helpottaja. Kokeile esimerkiksi näitä ehdotuksia: 

1. Käytä koria. 

2. Arkistoi paperit. 

3. Järjestä työtarvikkeet ja pidä ne ulottuvilla. 

4. Suosi kauniita esineitä. 

5. Pidä työpöytä mahdollisimman tyhjänä. 

 

Direct download: SJ27.mp3
Category:general -- posted at: 10:00am CET

Utössä asuessani yritin minimoida harhautumisvirikkeet ympäristöstäni. Vaikka ärsykkeitä ei ollutkaan paljon, alati-läsnäoleva sähköposti seurasi sinnekin mukaan. Seuraavia keinoja kokeilin sähköpostin hallintaan. 

 

1. Lue sähköposti vain kolme kertaa viikossa. 

2. Pidä sähköpostilaatikko tyhjänä. 

3. Organisoi sähköpostisi kansioiden avulla. 

4. Hyödynnä metodinäyttelijän keinoja. 

5. Muutu informaatioerakoksi. 

Direct download: SJ26.mp3
Category:general -- posted at: 10:00am CET

Nuorena miehenä asuin vuoden autiolla saarella. 

Tai no, asuihan siellä viitisenkymmentä muutakin. Eikä siitä aikaakaan ole kuin viisi vuotta tätä kirjoittaessani. Mutta autiolta ja nuorekkaalta tuntui viimeistään silloin, kun syystuulet puhalsivat niin lujaa, ettei uskaltanut lähteä talosta ulos; tai silloin, kun lumi kinostui ulko-ovemme eteen niin korkealle, ettei talosta yksinkertaisesti päässyt pois. 

Vietimme perheeni kanssa vuoden 2009–2010 Utössä, Suomen eteläisimmällä asutulla saarella. Sinne oli neljän tunnin merimatka mantereelta. Kauppa oli auki melkein päivittäin, kirjasto kerran viikossa kaksi tuntia kerrallaan. Majakka syttyi iltaisin, ja siinä ne järjestetyt huvit sitten olivatkin. 

Direct download: SJ25.mp3
Category:general -- posted at: 6:00pm CET

Yksi juo liikaa. Toinen ei saa mitään aikaan. Kolmas haalii liikaa töitä. Mikä yhdistää näitä ihmisiä? Se, että heillä on ongelmia? Ei. Heitä yhdistää se, että heillä on ratkaisu. 

 

Direct download: SJ24.mp3
Category:general -- posted at: 6:00pm CET

1